7 belangrijke tips voor een ergonomisch verantwoorde werkplek

Uncategorized Apr 08, 2020

Daar zitten we dan: vanuit huis te clickdoc’en. In een werkhouding die we niet gewend zijn voor langere tijd! Krijg je last van je schouders, armen of nek? We vroegen specialist Tresca Braakhuis van Fyon om de 7 belangrijkste tips. Zo tover je je thuiswerkplek om naar een ergonomisch verantwoorde plek!

Tips voor een ergonomische werkplek:

  1. Zithoogte: zorg dat de hoek tussen onder- en bovenbenen net iets groter is dan 90 graden.
  2. Zitdiepte: houd 2 vingers tot een vuist tussen de knieholte en de rand van de zitting.

  3. Lendesteun: stel de bolling van de rugleuning in op broekriemhoogte.

  4. Armleuningen: laat je bovenarmen hangen, buig je onderarm 90 graden en zorg dat deze dan kan rusten op de armleuningen.

  5. Bureauhoogte: zorg dat het werkblad op gelijke hoogte is als de armleuningen. Bij een stabureau moet deze gelijk aan of heel iets lager dan de onderarmen ingesteld worden, als de onderarmen 90 graden gebogen zijn.
    1. Mocht dit thuis niet lukken en heb je...
Continue Reading...

Welke videomeeting tool kies jij?

videomeeting Apr 02, 2020

Je team is overal en nergens, maar je wil toch ‘bij elkaar’ zijn. De oplossing: videobellen. Inmiddels zijn veel bedrijven op zoek naar tools om videomeetings te faciliteren. Om de werkzaamheden zo goed mogelijk ‘gewoon’ door te laten gaan, zónder naar kantoor te komen, vind je hier een lijstje met elf handige tools.

 

1. Whereby

Een echte aanrader: de tool Whereby. Hiermee kun je heel makkelijk gewoon in je browser (dus zonder programma) met je teamgenoten videobellen. Het grote voordeel is dat je nergens hoeft in te loggen of een account hoeft aan te maken. Het enige wat je moet doen, is je naam invullen.

Met de gratis versie kun je één meeting room opzetten en vier collega’s uitnodigen om te vergaderen. Met een betaalde versie (de goedkoopste is $9,99 per maand) heb je beschikking over meer functies, zoals de mogelijkheid om een speciale link te reserveren voor eigen gebruik.

 

2. Skype

Skype,...

Continue Reading...

‘Alle ergernissen van normale vergaderingen worden nu uitvergroot’

Uncategorized Apr 02, 2020

Werkend Nederland slaat massaal aan het videovergaderen. Een ideale manier om toch even je collega’s te zien. Zo’n ‘schermoverleg’ vergt wel andere spelregels en sociale vaardigheden. ,,Niet te veel bewegen, dan is iedereen zeeziek.” 

Als er iets is wat de Culemborgse wethouder Joost Reus veel doet, is het vergaderen. Met collega's, andere wethouders en inwoners. ,,Het beslaat een groot deel van mijn dag.” Reus moest na het uitbreken van de coronacrisis dan ook op zoek naar een alternatief. De wekelijkse vergadering met het stadsbestuur? Die doet de wethouder nu vanuit huis via een videoverbinding. ,,Snel en effectief, maar je voelt letterlijk meer afstand.”  Zo staat geschreven in het AD. 

Billen afvegen 

Zoals wethouder Joost Reus vergaderen nu wereldwijd veel mensen via video. Alleen al de apps van aanbieder Zoom worden volgens vakblad Emerce gemiddeld 240.000 keer per dag gedownload. Fijn...

Continue Reading...

Te laat komen aankakken – zo vergaderen we niet meer

Uncategorized Apr 01, 2020

Vergaderen op afstand Plots vergadert iedereen digitaal. Heldere keuzes, goede afspraken en discipline zijn vereist. En aandacht voor ‘het sociale aspect’.

 

Dat zegt het NRC in een artikel op 20 maart waaraan we meewerkten. „Ik heb gisteren voor het eerst in mijn leven een Skype-gesprek met twintig mensen gehad”, zegt Cees Vermeer, gemeentesecretaris van Breda. Met werk en overleg op afstand had de gemeente eigenlijk geen ervaring. „Als we vijftig thuiswerkers hadden, was het al veel. Nu zitten we op ruim duizend”, zegt Vermeer. „We hebben de protocollen voor de Mexicaanse griep een beetje afgestoft, maar die waren al uit 2009.”

Vermeer heeft al wat langer kunnen oefenen dan de gemiddelde Nederlander met een kantoorbaan. Door het coronavirus moest personeel in Noord-Brabant eerder dan in de rest van Nederland zoveel mogelijk van kantoor wegblijven. Maar nu de meeste kantoren in Nederland minimaal bezet zijn, is de noodzaak...

Continue Reading...
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.