7 belangrijke tips voor een ergonomisch verantwoorde werkplek

Uncategorized Apr 08, 2020

Daar zitten we dan: vanuit huis te clickdoc’en. In een werkhouding die we niet gewend zijn voor langere tijd! Krijg je last van je schouders, armen of nek? We vroegen specialist Tresca Braakhuis van Fyon om de 7 belangrijkste tips. Zo tover je je thuiswerkplek om naar een ergonomisch verantwoorde plek!

Tips voor een ergonomische werkplek:

  1. Zithoogte: zorg dat de hoek tussen onder- en bovenbenen net iets groter is dan 90 graden.
  2. Zitdiepte: houd 2 vingers tot een vuist tussen de knieholte en de rand van de zitting.

  3. Lendesteun: stel de bolling van de rugleuning in op broekriemhoogte.

  4. Armleuningen: laat je bovenarmen hangen, buig je onderarm 90 graden en zorg dat deze dan kan rusten op de armleuningen.

  5. Bureauhoogte: zorg dat het werkblad op gelijke hoogte is als de armleuningen. Bij een stabureau moet deze gelijk aan of heel iets lager dan de onderarmen ingesteld worden, als de onderarmen 90 graden gebogen zijn.
    1. Mocht dit thuis niet lukken en heb je een los toetsenbord en een losse muis, dan kun je met een broodplan gemakkelijk een juiste hoogte creëren. Leg deze op je schoot, eventueel met een klein kussentje er onder. Je schouders kunnen nu hangen en je ellebogen een hoek van 90 graden maken 

  6. Positie beeldscherm: zet het beeldscherm op minimaal armlengte afstand en zorg dat de bovenkant van het beeldscherm op ooghoogte is. Mocht je geen los toetsenbord hebben, dan is het belangrijk om je scherm niet te rechtop te hebben staan. Wanneer je het scherm wat achterover klapt, kun je rechtop zitten en goed op je scherm kijken.

  7. Zithouding: houd de ellebogen zo dicht mogelijk in de zij en de muis zo dichtbij mogelijk. Laat de hand niet op de muis laten rusten wanneer deze niet gebruikt wordt.

Wil je meer weten over thuis ergonomisch werken? Bij onze cursus krijg je nu een gratis bonus module over de juiste werkhouding! 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.